Sunday, October 26, 2008

trei tipuri de oameni

Dupa parerea mea pe aceasta lume sunt trei tipuri de oameni care sunt:
oameni care supravetuiesc,
care exista,
care traiesc.
Acum sa ii definim:
Oamenii care supravetuiesc sunt acei oameni la care veniturile stabile sunt sub sau egal cu cosul minim de consum. In care cosul minim este necesarul zilnic de hrana imbracaminte si taxele comunale, majoritatea salariatilor din tarile care sunt sub nivelul mediu de dezvoltare is la acest nivel.Acesti oameni lupta pentru a exista lucreaza full time adica 8 ore pe zi si nu au mai aproape nimic. Acesta clasa nu se diferentiaza deloc fata de clasa robilor, care era in imperiul roman, adica robii erau hraniti si gazduiti pe gratis. Oameni din aceasta clasa nu coincid timpului prezent. Fata de robii din antichitate cred ca ei sunt liberi au drepturi si pe multi chiar nici nu-i intereseaza de sistemul de guvernare al tari, majoritatea lor nu au scopuri de a se autoinstrui, autoinforma pentru a putea schimba ceva in viata lor. Ei au ca scop de a se inperecherea si a se inmulti si ei sunt impacati cu faptul ca sunt robi si nu se stradue sa schimbe ceva. Generatiile lor urmatoare au in majoritatea cazurilor aceiasi destinatie.
Oamenii care exista sunt in majoritatea cazurilor cu studii universitare pentru tarile sub nivelul mediu de dezvoltare (pentru sua si alte state industrial dezvoltate is majoritatea oamenilor fara scoala si cu) si au un post de lucru peste cosul minim de consum. Ei sunt persoane care nu pot fi comparate cu clasa robilor, deoarece posibilitatile lor corespunde timpului prezent adica ei au posibilitatea de a cumpara bunuri corespunzatoare timpului nostru, adica o masina un computer,etc. Cei care au un job (lucru) la care se ofera crestere in cariera (in majoritatea cazurilor) au ca scop autoinformarea si autoinstruire
Oamenii care traiesc sunt acele persoane care au o afacere care au dorit sa o aiba, care au o avutie care indestuleaza toate nevoile pentru o viata intreaga si cele la care visul lor de a fi e aschivat si aduce venituri care indestuleza toate nevoile. Aceste persoane sunt complet libere coincid timpului pot sa isi faca timp liber oricind doresc autoinstruirea si autoinformarea este modul lor de trai.

1 comment:

valeriu said...

translated to English